GALERII ⟩ Estonia teatrilaata külastas tuhandeid inimesi

Kultuuritoimetus
Copy

Täna toimus Tallinnas iga-aastane Estonia teatrilaat, mille raames toimunud kontserdil kuulutati välja teatrisõbra tiitli laureaat 2022 ning avati mälestusplaadid kolme estoonlase – Teo Maiste, Mati Palmi ja Sulev Nõmmiku – sümboolsete jalajälgedega. Eelmise aasta Estonia teatri sõbra tiitli laureaat Neeme Raud aga andis teatepulga ühe 2022. aasta teatrisõbrale, kelleks sai tantsu-uurija ja kriitik Heili Einasto.

Ooperimaja kõrvale püstitatud suurel välilaval toimunud tasuta kontserdil tutvustati teatri loomingulise juhi Arvo Volmeri juhatusel uuslavastusi ja rahvusooperi repertuaari kullafondi.

Teisel pool maja olid avatud balleti- ja ooperialad. Balletialal toimus näidistreening, kus astusid Eesti Rahvusballeti kunstilise juhi Linnar Loorisa juhendamisel üles Eesti Rahvusballeti tantsijad. Ooperitelgis oli võimalus lähemalt tutvuda hooaja esimese uuslavastusega «Orpheus põrgus» ning panna oma teadmisi proovile ooperiviktoriinil.

Pärnu maantee poolsel kõnniteel avati sümboolsed jalajäljed kolme kuulsa estoonlase – Teo Maiste, Mati Palmi ja Sulev Nõmmiku – sümboolsete jalajälgedega. Mälestusplaatide autor on skulptor Tiiu Kirsipuu. Avamisel kõnelesid traditsiooni algataja Arne Mikk, Rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maaten, AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja Estonia Seltsi juhataja Mart Mikk. Ajalukku jälje jätnud kuulsate estoonlaste sümboolsete jalajälgedega plaate on teatri ümbruses tänaseks juba 37.

Teatrimaja taga toimus estoonlaste kirbuturg, kus oli müügiks palju erinevat toidu- ja teatrikraami ning käsitöökaupa. Teatrihoone vasakpoolsel küljel olid müügil erinevatest Estonia teatri lavastustest pärit rekvisiidid ja kostüümid.

Laadapäeval sai soodsalt osta ka pileteid kogu hooaja etendustele ja kontsertidele – neid müüdi täna ligi 2000. Pileteid saab 30% soodsamalt osta veel kuni 9. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles