Kõige uhkem kool Tallinnas? Jah! (2)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Tallinn Tallinna Muusika- ja Balletikool, sisehoov. 
Tallinn Tallinna Muusika- ja Balletikool, sisehoov. Foto: Tairo Lutter

Tantsuosakonna loovjuht Teet Kask sõnas ajakirjanikele mõeldud tuuri alguses naljatledes, et temalt on korduvalt küsitud, kas tegu on uue kapo hoonega – süngena mõjuv must hoone Tallinna kesklinnas justkui viitab sellele –, ent kuldne võlv hoone peasissepääsu ees reedab, et elu selles hoones saab olema kõvasti helgem.

Peale läbimõeldud arhitektuurilahenduse ootavad MUBAs ees ka läbimõeldud kunstiline visioon ja omanäoline kuvand. Kooli logona kasutatav pausi märk, mis ehib nii kooliga seotud inimeste rõivaid kui ka hoone klaasuksi ja lippu, on noore muusiku ja tantsija elus olulise tähendusega, leiab Kask. «Paus. See on vaikus enne kunsti. Noor õpilane, kes siia sisse astub, võtab oma elus selle pausi, et pühenduda tantsule, pühenduda muusikale. Seda see paus tähendabki.»

Teet Kase sõnul peab MUBAs maailmatase olema tunnetatav oma jalatallaga ja nähtav oma silmaga ning niitõesti on. Kooli direktori Timo Steineri sõnul on oluline märkida, et tegemist on kooliga, mis pole siiski päriselt kool. «Siin täituvad unistused ja sünnivad teadmised samal ajal.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles