Roomas tuleb esimest korda ettekandele Arvo Pärdi «Aadam passioon»

Kultuuritoimetus
Copy
Arvo Pärdi ja Robert Wilsoni «Aadama passioon» etendus Berliini Konzerthausis, dirigent ja muusikajuht Tõnu Kaljuste seismas kontsertmaja orkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori ees.
Arvo Pärdi ja Robert Wilsoni «Aadama passioon» etendus Berliini Konzerthausis, dirigent ja muusikajuht Tõnu Kaljuste seismas kontsertmaja orkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori ees. Foto: Louis Dengler

31. märtsil tuleb Roomas esiettekandele Ameerika eksperimentaalteatri ühe kuulsaima lavastaja ja dramaturgi Robert Wilsoni lavastus «Aadama passioon», mis on loodud Arvo Pärdi muusikale. Roomas tuleb lavastus ettekandele vaid kahel õhtul.

Arvo Pärdi muusikal põhinevas lavastuses esinevad Tõnu Kaljuste juhatusel orkester, solistid ja näitlejad. Peaosades on mainekas ameerika koreograaf Lucinda Childs, teistes osades Michalis Theophanous, Endro Roosimäe, Erki Laur, Tatjana Kosmönina, Triin Marts, Madis Kolk. Laval on ka Rooma ooperiteatri koor ja orkester.

Robert Wilsonit peetakse kaasaegse teatri suurkujuks ning avangardteatri üheks alusepanijatest. Wilson on püsinud rahvusvahelise teatriareeni tipus alates läbimurdelavastusest «Einstein on the Beach» (koostöös Philip Glassiga, 1976. aastal). Wilson on pärjatud Pulitzeri, kahe Premio Ubu, Veneetsia biennaali Kuldse Lõvi, Olivier’ ja arvukate teiste auhindadega.

«Aadama passiooni» esiettekanne toimus Noblessneri Valukojas 2015. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles