Eesti Festivaliorkester tuuritab Lõuna-Koreas

Kultuuritoimetus
Copy
Muu hulgas tuleb Lõuna-Koreas ettekandele ka Erkki-Sven Tüüri loome. Fotol Paavo Järvi ja Erkki-Sven Tüür Pärnu muusikafestivalil 2019. aastal. 
Muu hulgas tuleb Lõuna-Koreas ettekandele ka Erkki-Sven Tüüri loome. Fotol Paavo Järvi ja Erkki-Sven Tüür Pärnu muusikafestivalil 2019. aastal. Foto: Kaupo Kikkas

Septembri alguses tuuritab üks Eesti tunnustatumaid orkestreid, Eesti Festivaliorkester Paavo Järvi juhatusel Lõuna-Koreas, kus kolmel järjestikusel õhtul esinetakse kolmes kontserdisaalis: Souli kunstikeskuses, Tongyeongi rahvusvahelise muusika keskuses ja Gyeonggi kunstikeskuses.

Eesti Festivaliorkestri tegevjuhi Andres Siitani sõnul annab see tuur kinnitust, et Eesti Festivaliorkestri eriline kõla ja mängukvaliteet on äramärkimist ja tunnustamist leidnud üle maailma. «Pakkumised tulevad, sest Eesti Festivaliorkester on enesele maailmas nime teinud – me oleme plaate välja andnud ja orkestri esinemised on saanud positiivset tagasisidet nii Pärnu muusikafestivali kui ka eelnevate turneede eest. See on ainult suur rõõm, et Eesti Festivaliorkestri ja Paavo Järvi nimed on saanud maailmas sedavõrd tuntuks ja meie kvaliteeti usaldatakse.»

Tuuri programm, kust leiab Eesti heliloojate loomingust Erkki-Sven Tüüri ja Arvo Pärti, aga lisaks ka Pjotr Tšaikovskit, Jean Sibeliust ja Johannes Brahmsi, on Siitani sõnul kindel valik. «Meie missioon on alati olnud tutvustada Eesti muusikat maailmas – see on üks asi, mida me alati tahame teha ja mida ka hea meelega teeme. See on suisa tingimus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles