Vanalinna galerii avab iseseisvalt õppinud kunstniku näituse

Kultuuritoimetus
Copy
Tomasz Mro looming
Tomasz Mro looming Foto: Pressifoto

Alates 2. septembrist on Victoria Olt galeriis avatud Suurbritannias elava Poola juurtega kunstniku ja illustraatori Tomasz Mro soolonäitus «Rahu ja kaos», kus on eksponeeritud tema akvarelle ja digitaalse töötlusega loodud kummituslikud portreed.

«Enamus näitusel eksponeeritud töödest valmisid, kui ma olin 20aastane – see oli minu jaoks väga tähtis eneseavastuse aeg. Vaatasin endasse mõistmaks, kes ma olen ning proovisin mitte ainult leida, vaid ka aktsepteerida enda erinevaid tahke. See näitus kutsub ka vaatajat üles pöörama pilku oma hinge sisemusse,» ütleb tänaseks 24aastane kunstnik.

Tomasz Mro tööd on tugevalt mõjutatud moeillustratsioonist ja graafilisest disainist ning jäävad silma oma oskusliku ning peaaegu helendava värvikasutusega. Ta kasutab oma tööde loomisel enamasti akvarelle ja digitaalseid töötlusvahendeid, kuid valdab ka teisi tehnikaid nagu guašš, grafiit ja tint. Tema põhiteemaks on portreed, mis uurivad erinevaid emotsioone.

«Tomasz Mro esindab uut generatsiooni kunstnikke, kes on otsustanud kunstikooli vastu ja õppinud omal initsiatiivil ning omandanud paljud oskused läbi interneti. Ta on juba praeguseks omandanud rohkem tehnilisi oskusi, kui paljud teised kunstnikud terve eluaja vältel. Arvestades tema vanust ning seda, kui kirglikult ta oma kunstile läheneb, siis arvan, et praegu on hea moment tema tulevikku investeerida ning usun, et teda ootab ees pikk ja edukas karjäär,» ütleb galerist Victoria Olt.

Victoria Olt galerii avas oma uksed Tallinna vanalinnas aadressil Viru 20 tänavu veebruaris. Galerii keskendub ennekõike on noorel eesti kunstile, kuid kutsub siia ka uusi huvitavaid välisriikide kunstnikke. Eesmärgiks on tuua rohkem elavat ja inspireerivat kunsti avalikku ruumi ning eesti kodudesse.

Näitus jääb avatuks 23. oktoobrini. Galerii on avatud iga päev kella 11st kuni kella 19ni. Sissepääs näitusele on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles