Võimas tagasitulek: Brendan Fraseri uus ja kummaline film pälvis Veneetsia filmifestivalil ovatsiooni

Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja Brendan Fraser Veneetsia filmifestivalil
Näitleja Brendan Fraser Veneetsia filmifestivalil Foto: IPA MilestoneMedia/PA Images/Scanpix

Veneetsia filmifestivalil linastus meisterlavastaja Darren Aronofsky uus draama «Vaal», kus pikaks ajaks varjusurmas püsinud näitleja Brendan Fraser kehastab 300-kilost meest. Fraseri muljetavaldav osatäitmine pälvis seisvalt publikult pika ovatsiooni, liigutades näitlejat pisarateni, vahendab The Guardian.

Aronofsky filmi aluseks on Samuel D. Hunteri auhinnatud näidend. Loo keskmes on rasvunud erak Charlie (Fraser), kes loodab uuesti lähedaseks saada oma tütrega. Charlie eluohtliku kaalutõusu põhjustas tema armukese ootamatu surm, mille järel hakkas mees kompulsiivselt üle sööma. See ambitsioonikas roll võimaldas comeback'i Fraserile, kes on lähiaastatel hakanud jälle magusaid rolle leidma.

«Ma pidin õppima uutmoodi liikuma. Mul hakkasid kasvama sellised lihased, mille olemasolust ma isegi teadlik olnud. Kui minu keha lisakaalu alt vabastati, hakkas mul pea ringi käima, täpselt nagu siin Veneetsias laevalt maha astudes,» kommenteeris Fraser nõudlikku rolli, mis sundis teda kandma väsitavaid raskusi. Fraser tõdes ühtlasi, et see roll võimaldas tal mõista ülekaaluliste inimeste tugevust.

Ootamatu leid

«Charlie rolli sobiva näitleja leidmine oli mitmel põhjusel suur väljakutse,» ütles lavastaja Darren Aronofsky. «Kaalusin kõikvõimalikke näitlejaid. Iga filmistaari üldse. Aga ükski neist ei tundunud õige. Nad kas ei liigutanud mind või nad ei paistnud lihtsalt sobilikud. Mõne aasta eest juhtusin nägema ühe odava Brasiilia filmi reklaamklippi, märkasin seal Brendanit ja mul läks peas tuli põlema.»

1999. aasta menufilmist «Muumia» tuntud Brendan Fraseri karjäär on viimastel aastatel läinud uuesti tõusuteed. Fraser osales hiljuti ka režissöör Steven Soderberghi krimifilmis «No Sudden Move». Samuti võib teda peatselt näha Martin Scorsese uues filmis «Killers of the Flower Moon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles