Skate-punk ansambel NOFX teatas laialiminekust

Kultuuritoimetus
Copy
NOFX No Sleep Til Festivalil 2010. aastal.
NOFX No Sleep Til Festivalil 2010. aastal. Foto: Stuart Sevastos/Wikimedia Commons

Los Angelese skate-punk bänd NOFX, kuhu kuuluvad Michael «Fat Mike» Burkett, Eric Melvin, Erik «Smelly» Sandin ja Aaron «El Hefe» Abeyta, on teatanud, et läheb 2023. aastal ametlikult laiali, vahendab ajakiri Rolling Stone.

Burkett andis uudisest teada Instagramis, kus ta fännide küsimustele vastates ühele fännile vastas, et järgmine aasta on bändi viimane. «Varsti kuulutame välja oma viimased kontserdid. See on olnud meie kõigi jaoks hämmastav sõit…» Bändi esindaja kinnitas väite tõesust Rolling Stone'ile.

NOFX asutati 1983. aastal, kui Michael Burkett kohtus Eric Melviniga. 1984. aastal andsid nad välja oma esimese demosalvestise «Thalidomide Child», mis anti uuesti välja 2012. aastal. Hiljem liitus nendega trummar Erik Sandin. Sellest ajast alates on LP-le järgnenud enam kui tosin stuudioalbumit, sealhulgas 1994. aastal ilmunud «Punk in Drublic», millest sai bändi edukaim album seni, 1997. aasta «So Long» ja «Thanks for All the Shoes».

NOFX nautis laiemat peavoolu edu 1990ndatel tänu suurenenud huvile punkroki vastu. Erinevalt paljudest nende kaasaegsetest, teiste hulgas ansamblitest Bad Religion, Green Day ja The Offspring, pole nad kunagi sõlminud lepingut ühegi suure plaadifirmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles