Sveta Baaris esinevad Ukraina folgitäht ONUKA ja Maris Pihlap

Kultuuritoimetus
Copy
ONUKA Ukrainast
ONUKA Ukrainast Foto: Pressifoto

7. septembril esineb Station Narva eelpeol Sveta Baaris elektrofolgi grupp ONUKA (tõlkes lapselaps). Enne õhtu peaesinejat astub lavale ka laulja ja multiinstrumentalist Maris Pihlap.

ONUKA on Ukrainast pärit folktroonikute grupp, mille alustaladeks on produtsent Eugene Filatov ja laulja-laulukirjutaja Nata Žižtšenko, viimane neist on ühtlasi ka bändi nägu avalikkusele. Bändi nimi on kummardus Nata vanaisale, kelle loodud instrument sopilka on olulisel kohal mitmetes ONUKA lugudes.

Nende muusika on orgaaniline segu elektroonikast, kaasaegsest popist ja traditsioonilisest Ukraina folgist. Kui 2013. aastal andis ONUKA välja oma esimese singli «Look», siis nüüdseks on nende diskograafias kolm täispikka albumit, seitse muusikavideot ja rodu auhindu, mis võideti aastatel 2015–2017, kui Onuka hakkas muutuma populaarseks ka väljaspool Ukrainat. Folktroonikute tähelendu võimendas ka nende esinemine 2017. aasta Eurovisioonil, kui finaali ajal astuti lavale koos NAONI orkestriga.

Maris Pihlap on laulja, multiinstrumentalist ja produtsent, kelle teekond pärimusmuusikani algas viiuldajana. Pihlapi fantaasiamaailmas ei eksisteeri žanre ning artist viib kuulaja teekonnale folgi, jazz'i ja elektroonilise popi pärusmaadele, kus kõik ootuspärane ja ootamatu on mängleva kerguse põimitud üheks tervikuks. 2022. aasta kevadel ilmus Maris Pihlapi teine album pealkirjaga «The Search for Life Within», kus figureerivad lisaks Marisele veel mitmed muusikud nagu Ewert Sundja jpt.

Kontsert toimub Sveta Baaris, 7. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles