Kaido Ole: Riikliku elutööpreemia eest ei saa Tallinnas viletsat korteritki!?

Copy
Kaido Ole maali «Kõik koos I» (2018) müüs Temnikova & Kasela galerii Leetu erakunstifondi. FOTO: Stanislav Stepaško
Kaido Ole maali «Kõik koos I» (2018) müüs Temnikova & Kasela galerii Leetu erakunstifondi. FOTO: Stanislav Stepaško Foto: Stanislav Stepaško

«Miks loomeinimesed vaesed on?» on vestlussari, kus kunstniku- ja kirjanikupalgalised räägivad tööst ja rahast.

Kaido Ole on kunstnik, kes on maalimise kõrval end aastaid pühendanud ka õpetamisele ning on juhtinud Eesti Kunstiakadeemia maali õppetooli, kuid aastast 2010 naudib vabakutselise staatust.

Kauksi Ülle on kirjanik, kes avaldanud luulekogusid, proosat ja kirjutanud näidendeid, kõik võru keeles. Kes ei teaks tema käsikirja järgi lavastatud filmi «Taarka»?

Kaido Ole töötab praegu selle nimel, et kõiki seni tehtud töid sisaldav kunstnikuraamat saaks trükikotta saadetud, ja valmistub personaalnäituseks detsembris Poolas Torunis, sealses kaasaegse kunsti muuseumis CoCA. Järgmisel aastal ootavad aga ettevalmistamist kaks näitust uusimast loomingust Eestis.

Kauksi Ülle peab abikaasaga Obinitsas kunstigaleriid ja saadab kohe trükki uue luulekogu «Vaest lätt üle». Kauksi Ülle on lõpetamas ka elulooraamatu esimest osa «Palu», milles sisalduvad mälestused lapsepõlvest kooliminekuni. Seto Kuningriigis valmistutakse ka suuremahulise vabaõhuetenduse «Seto Odüsseia» esietenduseks, mille autor ta on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles