KULTUURIS KUUM Bert on Beats räägib popist, räpist ja biitide loomisest

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Bert Prinktfeld ehk Bert on Beats
Bert Prinktfeld ehk Bert on Beats Foto: Peeter Viisimaa

Postimehe taskuhäälingus «Kultuuris kuum» käis külas DJ ja produtsent Bert On Beats, kes rääkis, kuidas leida tasakaal erinevate žanrite vahel ja ülistada juhust, aga ka sellest, mida on oodata hiljuti comeback'i teinud Eesti hiphopi legendaarseimalt grupilt A-Rühm. Bertiga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Tuuli Põhjakas.

 Bert Prikenfeldt ehk Bert on Beats alustas oma karjääri DJ Critikali nime all juba veerandsaja aasta eest, saades peagi Eesti popimaks hiphopi-DJ-ks ja produtsendiks. Peagi liikus Bert edasi drum’n’bass'i ja dubstep'i, Baltimore’i klubimuusika ja rio baile funk'i suunas ning alates 2018. aastast on ta Bert on Beatsi nime all tunginud tumeda techno ja kinemaatilise muusika territooriumeile, andes välja järjestikused autorielektroonika-albumid «Ten» (2019), «Nine» (2020) ja «Eight» (2021). Sel sügisel on Bertilt oodata ka uut albumit pealkirjaga «Seven».

Stuudios rääkis Bert, millised plaanid tal sooloprojekti neljanda albumiga, aga ka sellest, kuidas võiks kõlada näiteks viies, üheksas ja ja üheteistkümnes album. Samuti tuli jutuks see, milliseks võiks kujuneda A-Rühma järgmine kauamängiv, kuidas leida tasakaal töö ja stuudioaja vahel ning milline muusika Berti inspireerib. 

Bert ei astu tänavusel Station Narva festivalil üles aga mitte ainult Bert On Beatsina, vaid lisaks lööb ta kaasa supergrupis A-Rühm ning laval näeb ka eriprojekti Cool D & DJ Critikal. 

«Kultuuris kuum» kuulajamängu võitis sedakorda Ülle, kes soovis taskuhäälingus kuulda Anne Reemanni. Kuulajamängu auhinnaks oli Birk Rohelennu pühendusega raamat «Kes tappis Otto Mülleri?». Aitäh kõigile vastanutele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles