Laulja Robert Linna: Elephants from Neptune'i uut singlit inspireeris Fleetwood Mac

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti sex-roki kuningad Elephants from Neptune.
Eesti sex-roki kuningad Elephants from Neptune. Foto: Ako Lehemets

Kuus aastat tagasi ilmus Elephants From Neptune’i viimane album «Oh No» ja tõi bändile Eesti Muusikaauhindadel aasta rokkalbumi ja aasta ansambli tiitlid. Täna avaldatud videosingel «Motel Blue» kuulutas ühtlasi välja 27. oktoobril ilmuva uue albumi «Boogieland». Video režissööriks Ako Lehemets.

««Motel Blue» on tagasivaade Elephantsi senisele teekonnale ja mõnes mõttes ka minu isiklikule teekonnale muusikuna. See peegeldub ka sõnades, et see pole alati olnud lihtne, aga selleks, et elus edasi liikuda, tuleb hoida pea püsti ja mõelda positiivselt. Meile kõigile jagub maailmas armastust, me lihtsalt peame õppima seda ka ise jagama. Fleetwood Macilt ja Thin Lizzylt inspiratsiooni saanud loo näitel oleme bändina kindlasti avanud endas uue külje,» kommenteeris solist Robert Linna.

««Motel Blue» sündis ühest Robi demost ning ma olin kitarrikäigu esimesest sekundist juba müüdud ja teadsin, et see lugu peab minema plaadile. Ta ei ole meie tüüpiline «pauguga uks lahti/kannaga näkku» lugu, vaid midagi teistsugust – pisut isegi melanhoolne, kuid siiski positiivse alatooniga. Esiteks tahtsime ta esimese singlina välja panna, et ka kuulajad saaksid aru, et uus plaat on jälle midagi teistsugust, ning me ei lähe täpselt samadel radadel edasi. Teiseks, suvi on ju paljude jaoks selline aeg, kus saab vabamalt oleskleda ning nüüd saabunud sügis paneb sellele alati liiga äkilise lõpu. Ja olge mureta, meie oktoobris ilmuv uus plaat on täpselt see ravim/medikament, mida te sügiskaamose leevenduseks vajate,» lisas trummar Jon Mikiver.

Eesti sex-roki kuningateks nimetatud Elephants From Neptune andis oma debüütalbumi välja 2012. aastal ning tegi endale kiiresti nime oma anti-tseremoniaalsete groove-riff'idega ja halastamatute live-esinemistega. Olles soojendanud Kaiser Chiefsi ja Tallinna lauluväljakul Red Hot Chili Peppersit, võitis ansambel 2013. aastal Tallinn Music Weekil Skype'i «Go Change The World» auhinna ning Inglise muusikaveeb Drowned in Sound nimetas ta festivali parimaks Eesti bändiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles