Fotografiska tegi imet: võimas Andy Warholi näitus tuleb Eestisse

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Andy Warhol aastal 1968.
Andy Warhol aastal 1968. Foto: Lasse Olsson/Pressens Bild/wikimedia Commons

23. septembri õhtul avab Fotografiska julge peoga Andy Warholi näituse «Photo Factory». Peol mängivad muusikat DJd Siim ja Laura Nestor, kes on Factory pidudest inspireerituna pannud kokku rokist diskoni ulatuva eklektilise set'i. Fotografiska näituste juht Maarja Loorents rääkis Postimehe kultuuritoimetusele lähemalt, mida Andy Warholi näitus endast kujutab.

«Warholi näituse saamine Tallinnasse on omamoodi väike ime, kuna meie skeene ja publikuhulk ei ole võrreldav teiste Euroopa pealinnadega. Tehtud vaev kandis lõpuks vilja, meil õnnestus veenda Warholi kollektsiooni omanikke, et Tallinna näituse toomine saab olema edukas,» ütles Loorents.

«Tallinna näitus on põnev selle poolest, et näeb paljusid Andy Warholi fotosid, mis ei ole avalikkuse ette varem jõudnud. Suureks osaks 20. sajandi popkunsti kuninga loomingust olid polaroidid ja tema «kohtingukaaslasest» kaamera oli tal igal pool kaasas. On ka vähetuntud fakt, et paljud tema graafilised tööd põhinevad isiklikult tehtud fotodel. Ta leidis fotodest inspiratsiooni paljudele tuntud töödele, nende seas supipurgid, Marilyn Monroe portreed jne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles