«Võimusõrmuste» kaitseks: «Sõrmuste isanda» staarid astusid võitlusse rassistliku sõimu vastu (2)

Kultuuritoimetus
Copy
«Sõrmuste isanda» staarid demonstreerisid sotsiaalmeedias mitmekesisust toetavat särki
«Sõrmuste isanda» staarid demonstreerisid sotsiaalmeedias mitmekesisust toetavat särki Foto: Twitter / Elijah Wood

Uue Amazon Prime'i hittseriaali «Sõrmuste isand: Võimusõrmused» näitlejad on kurtnud, et pärast sarja ilmumist voogedastusplatvormile on neid tabanud rassistlik sõimulaviin inimestelt, keda häirib uue sarja mitmekesine näitlejaskond. «Sõrmuste isanda» staar Elijah Wood jagas Twitteris «Võimusõrmuste» toetuseks tähendusrikast fotot.

Fotol seisab Elijah Wood koos Dominic Monaghani ja Billy Boydiga, kes samuti Peter Jacksoni kuulsas triloogias kääbikutena üles astusid. Kolmel näitlejal on seljas ühesugused särgid, millel on haldjate keeles öeldud: «Te olete siin kõik teretulnud.» Sõnumi all on Tolkieni fantaasiamaailmast tuntud maagiliste tegelaste kõrvad, mis on kõik eri värvi. Sümboolse särgi disainis «Sõrmuste isanda» superfänn Don Marshall, kes seda särki internetis ka müüb, lubades pool tulust annetada heategevusele.

Värske fantaasiasarja «Sõrmuste isand: Võimusõrmused» ametlikule Twitteri lehele ilmus ametlik avaldus, mis teatab, et «Võimusõrmuste» osatäitjad seisavad üksmeelselt rassistliku sõimu, ähvarduste, kiusamise vastu, mida peavad kogema sarja tumedanahalised näitlejad.

«Võimusõrmuste» esimesi episoode vaadati esimese 24 tunni jooksul 25 miljonit korda, millega purustati Amazon Prime Video kõik senised rekordid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles