Vaimulik Jüri Pallo: aitasin õudusfilmi «Orb» staaril eesti aktsenti õppida!

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Isabelle Fuhrman oli sarimõrvarist Leena Klammerit mängides vaid 11-aastane.
Isabelle Fuhrman oli sarimõrvarist Leena Klammerit mängides vaid 11-aastane. Foto: Filmikaader

9. septembrist jookseb kinodes õuduspõnevik «Orb. Esimene ohver», mis räägib eestlasest sarimõrvari Leena Klammeri saamisloo. See on järg 2009. aasta filmile «Orb», kus Eesti Saarne instituudist põgenenud Leena Klammerit ehk Estherit mängis verinoor Isabelle Fuhrman. Fuhrmanil aitas rolli jaoks eesti aktsenti õppida vaimulik Jüri Pallo, kes töötas toona Los Angelese Eesti Maja koguduse kirikuõpetajana. Pallo rääkis kultuuritoimetusele lähemalt, kuidas koostöö täpselt välja nägi.

«Ma ise pole «Orbu» siiani näinudki. 2007. aastal võttis keegi Hollywoodist telefoniraamatust Eesti Maja telefoninumbri, mina vastasin ja nii see kontakt juhtuski,» meenutab Pallo. 

«Helistajaks oli vene keelt kõnelev naine, kes ütles, et on tarvis abi eesti keele osas. Kohtumine leidis aset minu kodus Los Angeleses, mille kõrval asub Los Angelese Eesti Maja. Külla tulid naine ja tema tütar, kellele lugesin eesti keeles ette mõned laused tekstiraamatust. Ülejäänud olid inglise keeles, neidki pidin lugema eesti aktsendiga. Ma veel küsisin, et kas see on ikka lastefilm? Tekst oli kummaline. Mu hääl lindistati. Sain tänutäheks kommikarbi. Koos olime paar tundi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles