Veneetsia filmifestivalil kuulutati välja parimad näitlejad ja linateosed (1)

Copy
Cate Blanchett Veneetsia festivali auhinnatseremoonial.
Cate Blanchett Veneetsia festivali auhinnatseremoonial. Foto: EPA/Scanpix

Veneetsia filmifestivalil pälvisid laupäeval parima nais- ja meespeaosa auhinna vastavalt Cate Blanchett ja Colin Farrell. Parima linateose Kuldlõvi sai USA dokfilm.

Blanchett mängib filmis «Tar» tuntud karmikäelist lesbist dirigenti. Tänaseks 53-aastane Blanchett, keda peetakse oma põlvkonna üheks suurimaks näitlejannaks, võitis sama auhinna 2007. aastal Bob Dylani kehastamise eest.

Farrell võitis auhinna mehe rolli eest, kelle hülgab tema parim sõber filmis «The Banshees of Inisherin».

Film viis uuesti kokku 46-aastase Farrelli, kaasstaari Brendan Gleesoni ja stsenarist-režissööri Martin McDonagh, kes tegid ühiselt populaarse gängsterikomöödia «Brügges» («In Bruges»). Farrell ütles, et on auhinna saamisest täielikult šokis ja elevil.

Parima filmi auhinna Kuldlõviga pärjati USA dokumentaalfilm «All the Beauty and the Bloodshed», mis räägib loo USA opioidikriisi põhjustanud perekonna paljastamisest.

Dokumentaalfilm, mille lavastas 58-aastane Laura Poitras, jälgib USA fotograafi Nan Goldini kunsti ja tegevust, millega ta aitas kaasa tuua kohtu ette miljardäridest Sacklerite perekonna. Sacklerite ettevõte tootis ja turundas tugevatoimelist ravimit OxyContini, mille tõttu vallandus niinimetatud opioidikriis ja surid inimesed.

Itaalia filmitegija Luca Guadagnino võitis parima režissööri auhinna linateose «Bones and All» eest, mis on kannibalistlik kujunemise lugu populaarse Timothée Chalamet'ga peaosas. Läbi Ameerika kulgev road-movie tüüpi lugu on 51-aastase Guadagnino esimene USAs tehtud film.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles