Eestis avati uus filmikool

Kultuuritoimetus
Copy
Filmivõtted algasid vanal sõjaväelennuväljal.
Filmivõtted algasid vanal sõjaväelennuväljal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Filmitegijad Liina Särkinen ja Eva Kübar on koostöös Eesti kinoliiduga avanud Kinomaja filmikooli, mis ootab 13–19-aastaseid filmihuvilisi.

Registreerimiseks tuleb kirjutada kinomajafilmikool@gmail.com, et saada registreerimisvorm ja rohkem infot. Sel aastal võtame igasse gruppi 12 filmitegijat. Kool hakkab tegustema Kinomajas, mis asub Tallinna vanalinnas aadressil Uus tn 3.

«Aasta jooksul õpime nii filmi vaatama kui tegema. Kohtume erinevate filmiprofessionaalidega, käime kinos ja Filmimuuseumis, õpime kasutama kaamerat, heli- ja valgustehnikat ning teeme palju praktilisi harjutusi. Esimese poolaasta lõpus moodustame osalejatest produktsioonimeeskonna, kus igaüks saab veidi rohkem spetsialiseeruda rollile, mis teda filmitegemise juures kõige rohkem huvitab,» annavad õppejõud teada.

«Teisel poolaastal kirjutame stsenaariumi, mille järgi kevadel ka lühifilm sünnib. Filmikool lõpeb suve algul piduliku lühifilmi esilinastusega suurel ekraanil misjärel saadame linateose teele ka eestisisestele ja rahvusvahelistele noorte filmifestivalidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles