Komöödialegend John Cleese Eesti laval: tänulikud fännid said, mis lubatud (1)

Andrei Liimets
, Kultuurikriitik
Copy
John Cleese 2019. aastal Saksamaal
John Cleese 2019. aastal Saksamaal Foto: imago images/Future Image

Eile, 12. septembril astus Alexela kontserdimajas publiku ette legendaarne koomik John Cleese, kelle viimane tuur kannab nime «Viimane võimalus mind enne mu surma näha» («Last Time To See Me Before I Die»). Kultuurikriitik Andrei Liimets käis Cleese'i vaatamas ja jagab oma muljeid.

Kellele ei meeldiks John Cleese? Isegi need, kes pole kunagi kuulunud Monty Pythoni või «Fawlty Towersi» austajate sekka, teavad küllap mõnda Cleese’i osalusel valminud kuulsamat sketši, olgu tegemist surnud papagoi, tobedate kõnnakute ministeeriumi või Hispaania inkvisitsiooniga. Määravalt mõjutanud on ta igal juhul mitme põlvkonna huumorimeelt.

Ilmselt jõudsid paljud sellegipoolest kahtlema hakata, kas Cleese’i tegelikkuses elusast peast Eestis näha õnnestub. Niigi kõrge vanuse ja elu terendava lõpuga flirtiv tuur eneseiroonilise pealkirjaga «Viimane võimalus mind enne surma näha» pidi jõudma siinsetele lavalaudadele juba 2020. aastal. Surma asemel saabus aga koroona ning sellega koos edasilükkumine esmalt 2021., siis juba 2023. aastasse, et lõpuks kalendris taas tagasi liikuda ning käesolevas nädalas maanduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles