Kas uued superstaarid? Eesti funkbänd põrutab Kanada tuurile

Kultuuritoimetus
Copy
Lexsoul Dancemachine tantsutab publikut laetud gruuvidega alates 2013. aastast.
Lexsoul Dancemachine tantsutab publikut laetud gruuvidega alates 2013. aastast. Foto: Pressifoto

Estonian Funk Embassy alla kuuluv ansambel Lexsoul Dancemachine suundub Kanada tuurile, mis saab hoo sisse 20. septembril Torontos. Ees ootab nii pop-up bussikontsert kui ka muusikalised seiklused Hamiltonis, Kingstonis ja Sarnias. Lisaks sellele väisab bänd legendaarset Pop Montreal festivali, millega seatakse tuurile väärikas punkt.

Kanada tuuri eesmärk on jõuda kollektiivi loomingu ja ettevõtmistega laiema rahvusvahelise publikuni. Loomulikult on sooviks ja unistuseks arendada kultuurdiplomaatilisi suhteid, et luua pinnast tulevastele rahvusvahelistele koostöö projektidele ja rajada professionaalsed suhted sealse muusikatööstustega.

Kanada tuuri eesmärk on jõuda laiema rahvusvahelise publikuni.
Kanada tuuri eesmärk on jõuda laiema rahvusvahelise publikuni. Foto: Pressifoto

Kontserttuur tutvustab Eesti tänapäevast funk-, jazz- ja soul-muusikat vanadele fännidele ja uutele muusikahuvilistele. Ringreis korraldatakse Kanada partnerite abiga, kelleks on Estonian Music Week Torontos, Music Is My Sanctuary Montrealis ja Hamiltonis. Koostöös Estonian Music Weekiga toimub Torontos Eesti muusika fookusega õhtu. Lisaks on kinnitatud esinemine nimekal Pop Montreal festivalil Quebecis, mis toimub sel aastal 21. korda.

Kuueliikmeline energiast pakatav funk-soul bänd Lexsoul Dancemachine tantsutab publikut laetud gruuvidega alates 2013. aastast. Kollektiivi loomingus kohtub toores tänavafunk ja mesimagus soul. Koosseisu kuuluvad Robert Linna vokaalil ja perkussioonidel, Martin Laksberg basskitarril, Jürgen Kütner kitarril, Kristen Kütner kitarril, Joonas Mattias Sarapuu klahvpillidel ning Caspar Salo löökpillidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles