Kadrioru Kunstimuuseumis toimuv kontserdisari Lossimuusika avab uue hooaja

Kultuuritoimetus
Copy
Kontserdisari Lossimuusika.
Kontserdisari Lossimuusika. Foto: Lossimuusika

18. septembril alustab 9. hooaega rahvusvaheline Lossimuusika sari, mis pakub kammermuusika kontserte Kadrioru lossi peasaalis pühapäeviti kell 18. Esinduslik programm haarab muusikat läbi mitme sajandi, ulatudes barokist tänapäeva heliloojate loominguni. Väljapaistvate kodumaiste artistide kõrval kuuleme väliskülalisi Norrast, Soomest, Jaapanist, Ameerika Ühendriikidest, Saksamaalt. Ukrainast, Lätist. Leedust ja Itaaliast.

Avakontserdil esineb pianist Agnese Egliņa, keda peetakse väga tundliku lavanärviga, tehniliselt oskuslikuks ning jõuliseks artistiks. Lisaks muudele tunnustustele on pianist pärjatud ka Läti aasta muusik 2020 tiitliga. Temaga koos on laval keelpillikvartett E4U. Ansambel loodi käesoleva aasta aprillis, et ühiselt musitseerida Ukraina toetuseks ja tutvustada Ukraina heliloojate teoseid. Kvartett on esinenud Eestis ja Lätis.

Lossimuusika kontserdisarja korraldab MTÜ Loovüksus koostöös Eesti Kunstimuuseumiga. Kunstiline juht on Aare Tammesalu. Toetavad kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital, koostööpartneriteks on Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, ansambel Floridante ning agentuur Uus Kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles