KULTUURIS KUUM ⟩ Jan Teevet räägib Paide teatri lõpust ja lõppematusest

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet
Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet Foto: Tuuli Põhjakas

Tänavu juunis sai avalikuks, et Paide teatri kuueliikmeline meeskond lõpetab 31. detsembril 2022 tegevuse. Otsuseni viisid Paide linnas valitsev ebaselgus teatri tuleviku suhtes ning linnapoolse rahastuse oluline vähenemine. Kuid see ei ole lugu lõpust, vaid vastupidi, lugu algusest ja suurest ideedest, mis koos Paide teatri meeskonnaga võrsusid ja teoks said. Paide teatri kunstilise juhi Jan Teevetiga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Tuuli Põhjakas.

Paide teater on nelja hooaja jooksul toonud publiku ette 28 lavastust ja aktsiooni, viinud läbi ja kutsunud kokku kümneid ja kümneid kohtumisi, alustanud koostööd tunnustatud ja tunnustamata kunstnike ja kunstiinstitutsioonidega nii Eestis kui välismaal.

On selge, et 31. detsembriga see lugu ei lõppe, ent on lahtine, millega Paide teatri lugu jätkub, milline on järgmine peatükk. Samamoodi on lahtine, mida teevad edasi Kirill Havanski, Jan Teevet, Kairi Mändla, Maria Paiste, Johannes Richard Sepping, Oliver Issak, najal Paide teater hetkel püsti seisab.

Võimalusi ja ideid on palju, aga kõikidest võimalustest, ideedest ja meenutustest see «Kultuuris kuum» osa räägibki!

Paide teatri kunstiline juht Jan Teevet kõneleb sellest, kuidas ja millega edasi liigutakse, mida on põhjust möödunud neljast hooajast mäletama ja helde meelega meenutama jääda, ja kergitab ka saladuseloori, mida oodata Paide teatri kahest viimasest lavastusest, mis veel enne aasta lõppu ilmavalgust näevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles