AK FOOKUS Vahel ongi naised paremad

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Von Krahlis lavastas «Melanhoolia» Juhan Ulfsak, fotol Mari Abel ja Katariina Tamm.
Von Krahlis lavastas «Melanhoolia» Juhan Ulfsak, fotol Mari Abel ja Katariina Tamm. Foto: Kristiina Praks

Eesti teatrites on toimumas suured muutused, mis võivad kriisidest puretud teatripilti tõsta uutesse kõrgustesse, aga ka panna meid tulevikus mõtlema, et hea aeg lõppes enne koroonat.

Silmaga nähtavamad on juhtide/põlvkondade vahetused: Eesti Draamateatris on suunda seadmas Hendrik Toompere jr, Tallinna Linnateatris Uku Uusberg, ja kuigi need uudised tunduvad mullused, võtab selliste mammutite, nagu eespool nimetatud, pööramine aega ning uute juhtide käekirja hakkame nägema alles alanud ja tuleval hooajal. Draamateatris on näha ambitsioone, linnateatris jääb veel ähmaseks, kui palju soovitakse seniseid valikuid rikastada.

Draamateater ja linnateater on märgilised, aga seda on ka Kanuti Gildi Saal, mille kunstiline juht Priit Raud otsustas sellest hooajast jätkata ainult direktorina ning andis programmi eest vastutamise üle kunstilisele kollektiivile, kuhu kuuluvad Eneli Järs, Kaie Küünal ja Maarja Kalmre. See seltskond pole Kanutis tegelikult uus, seega võib oletada, et järske muutusi pole oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles