AK FOOKUS ⟩ Teatrid ei välista streiki (1)

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Draama vestlusringis «Raha paneb rattad käima» arutlesid kultuuriministeeriumi teatrinõunik Laur Kaunissaare, Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali nõukogu esimees Liisi Aibel, Tartu Uue Teatri produtsent ja loomenõukogu liige Maarja Mänd ning Vanemuise teatri juht ja Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimees Kristiina Alliksaar. Arutelu modereeris Paide teatri lavastus­dramaturg Oliver Issak.

 
Draama vestlusringis «Raha paneb rattad käima» arutlesid kultuuriministeeriumi teatrinõunik Laur Kaunissaare, Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali nõukogu esimees Liisi Aibel, Tartu Uue Teatri produtsent ja loomenõukogu liige Maarja Mänd ning Vanemuise teatri juht ja Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimees Kristiina Alliksaar. Arutelu modereeris Paide teatri lavastus­dramaturg Oliver Issak.  Foto: Rasmus Kull

«Võib-olla peaksime streikima? Panema teatrimajad kinni, siis saadaks aru, millest nad ilma jäävad?» Nii küsis Vanemuise teatri juht ja Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimees Kristiina Alliksaar Draama festivali vestlusringis «Raha paneb rattad käima», mida modereeris Paide teatri lavastusdramaturg Oliver Issak.

Alliksaare väljaöeldu tõukus kultuuriministri eesmärgist tõsta uuest eelarveaastast kultuuritöötaja töötasu 15 protsenti, sellise nõudmisega on lubanud minister valitsusse minna. Ent Alliksaar vahendab, et Teatriliit ja TALO ei ole nii väikese tõusuga nõus, sest see tähendaks praeguses inflatsioonis palga vähenemist.

Alliksaar leiab, et raha kauplemine ei pea olema kultuuriministri ainuisikuline võitlus. «Arvan, et meil endil on päris palju võimalik ära teha. Peame panema oma seljad kokku ja olema valmis ebamugavateks otsusteks. Kultuurirahvas on kogu aeg intelligentne ja väljapeetud, arvatakse, et justkui neil ei sobi protestida või streikida, aga äkki me peaksime ütlema jõulisemalt välja, et me ei saa niimoodi jätkata.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles