Naasmine vihmasesse ulmemaailma: «Blade Runnerist» valmib Amazoni seriaal

Kultuuritoimetus
Copy
Harrison Fordi Deckard ulmeklassikas «Blade Runner».
Harrison Fordi Deckard ulmeklassikas «Blade Runner». Foto: Filmikaader

Amazon Studios toodab «Blade Runneri» sünges tulevikumaailmas toimuva seriaali «Blade Runner 2099», vahendab The Guardian. Sarja produtsentide hulka kuulub Ridley Scott, kes lavastas Philip K. Dicki jutustusel põhineva esialgse suurfilmi «Blade Runner». 

Seriaal järgneb 1982. aasta ulmeklassikale «Blade Runner» ning 2017. aastal ilmunud järjefilmile «Blade Runner 2049», mille lavastas Denis Villeneuve.

Uut sarja hakkab juhtima Silka Luisa, kelle käe all on valminud mõõdukalt edukas Apple TV+ ulmesari «Shining Girls». «Blade Runneri» õigusi omava Alcon Entertainmenti sõnul on Luisa mõelnud uuele seriaalile põnevalt provokatiivse loo.

Blade Runner 2049.
Blade Runner 2049. Foto: Internet

«Me teame, et senised filmid on lati väga kõrgele tõstnud,» kommenteerisid Alconi tegevjuhid Andrew Kosove ja Broderick Johnson. «Koos Silka Luisa, Amazoni partnerite ja Scott Free Productionsiga loodame sarjaga vastata kõrgele standardile ja rõõmustada publikut.»

«Blade Runner 2099» on Amazoni jaoks järgmine ülikõrgete panustega sari. Septembris ilmus voogedastusteenusesse Amazon Prime Video uus ülikallis «Sõrmuste isanda» sari, mis on juba kogunud hämmastavaid vaatajanumbreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles