Peaaegu sündmusteta korralik teater Endlas

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
«Üksik» räägib inimestest, kes on nii kõvasti haiget saanud, et isegi kividega pea purustamise piin pole sisemisest valust tugevam. Kati Ong ja Sander Rebane Endla teatri lavastuses «Üksik». 
«Üksik» räägib inimestest, kes on nii kõvasti haiget saanud, et isegi kividega pea purustamise piin pole sisemisest valust tugevam. Kati Ong ja Sander Rebane Endla teatri lavastuses «Üksik». Foto: Priit Loog

Kõige hullem, mis saab ühe teatrilavastusega juhtuda, on see, kui pärast vaatamist pole midagi öelda. Ei head ega halba.

«Üksik» on juba kolmas Soome lavastus Eesti teatris, mis viimasel aastal siinkirjutaja vaatenimistusse sattunud. Esmalt Juha Jokela «Fundamentalist». Siis Gerda Kordemetsa kirjutatud näitemäng Helsingi arhitektist Carl Ludwig Engelist, mis saanud inspiratsiooni Jukka Viikilä romaanist. Kolmas selles reas on Laura Ruohoneni «Üksik». Olen rõõmus, tahaks näha veel rohkem Soome, Läti ja teiste lähemate naabrite dramaturgiat. Aitab küll kirsiaedadest ja õdedest, kes Moskva poole teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles