Vene roki isa astus kitarriga Putini vastu

Erik Aru
, arvamustoimetaja
Copy
Boriss Grebenštšikov & Akvarium on vene kultuurist lugu pidavatele inimestele Tallinnas esinenud varemgi. See pilt on 2018. aasta kontserdilt.
Boriss Grebenštšikov & Akvarium on vene kultuurist lugu pidavatele inimestele Tallinnas esinenud varemgi. See pilt on 2018. aasta kontserdilt. Foto: Konstantin Sednev

Boriss Grebenštšikovi rolli Vene kultuuriruumis on seda lähemalt mittetundval inimesel keeruline ette kujutada. Umbes nagu Bob Dylan, aga kõvem mees. Tema bänd Akvarium, mis juba aastakümneid on sisuliselt tema isiksusega üheks sulanud, alustas tegevust 1970. aastate Leningradis põranda all. Reedel Tallinnas astus BGna tuntud mees Cathouse’i lavale aga nii-öelda sooloartistina, kuigi lugude valiku poolest on keeruline öelda, kust see piir täpselt jookseb. Kontserdi tulu läks Ukraina toetuseks.

Reedesel kontserdil oli publik valdavalt venekeelne, eestlasi oli väike murdosa, suuresti mulle tuttavad. Enne kontserti sabas seistes kuulsin eespool olnud värskete vene emigrantide juttu olmeküsimustest – kuidas kellelgi läks pangakonto avamisega jms. Ühel oli naine sünnijärgne Eesti kodanik, teised olid Iisraeli passi võtnud. Vaid üks paarike pidi oma Vene dokumentidega kuidagi hakkama saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles