INTERVJUU ⟩ Boriss Grebenštšikov: ma eelistan mitte loota, vaid tegutseda (1)

Ivan Skrjabin
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Tõelised laulud on autorile mõistatus ja kuulajatele peegel, ütleb Venemaa üks tuntumaid muusikuid, ansambli Akvarium liider Boriss Grebenštšikov. 
Tõelised laulud on autorile mõistatus ja kuulajatele peegel, ütleb Venemaa üks tuntumaid muusikuid, ansambli Akvarium liider Boriss Grebenštšikov. Foto: Erakogu

Boriss Grebenštšikov sõitis oma bändi Akvarium 50. juubeliaastal Tallinna, et anda 16. septembril heategevuskontsert Ukraina pagulaste toetuseks. Elav klassik, kes on harjunud maailmaga lauludes rääkima, andis portaalile Rus.Postimees intervjuu, milles kirjeldas meie ühist püüdu otsida paremat homset, mida loovad aga praegu elavad inimesed.

Boriss Borissovitš, te aitate regulaarselt neid, kes sõjas kannatasid. Annate kontserte Ukraina põgenike toetuseks. Teid ei ole veel «välisagendiks» nimetatud, kuigi olete Vene Föderatsiooni kodanik. Te nimetate sõda sõjaks ja fašismi fašismiks, kuid samal ajal pole öeldud, et te oleksite Vene armeed «diskrediteerinud». Kas sellepärast, et Kremlile ja selle ümber askeldajatele on ohtlikud ainult kriitika ja opositsioon, mis on riigi sees?

Ma ei mõtle sellele üldse. Juba esimese küsimuse peale saab selgeks, et täna räägime poliitikast, ja mulle tunduvad sellised vestlused alati veidi naeruväärsed. Nagu ütles üks Vana-Kreeka kodanik: «Inimesed räägivad poliitikast siis, kui nad tahavad tähtsad välja näha.» Teiste sõnadega: vaadake, kui hästi ma toimuvat mõistan, kui teadlik ja peen ma olen, kuidas ma olen suurte asjadega seotud. Minu jaoks on tähtis pigem see, kuidas muuta mind ümbritsevate inimeste elu tegelikult paremaks. Minu arvates pole tarvis mitte rääkida, vaid teha. Sest sõnad, mille taga pole midagi, väristavad ainult õhku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles