Hollywoodi täht proovis skulptorina kätt: Brad Pitt esitleb Soomes oma esimesi kunstitöid

Kultuuritoimetus
Copy
Brad Pitti, Nick Cave'i ja Thomas Houseago näitus jääb Tamperes avatuks 15. jaanuarini.
Brad Pitti, Nick Cave'i ja Thomas Houseago näitus jääb Tamperes avatuks 15. jaanuarini. Foto: JUSSI KOIVUNEN

Filmidest «Kaklusklubi» ja «Ükskord ammu Hollywoodis» tuntud Brad Pitt esitleb Tamperes asuvas Sara Hildéni kunstimuuseumis oma esimesi skulptuure. Lisaks Pitti loomingule näeb näitusel töid muusik Nick Cave'ilt ja kunstnik Thomas Houseagolt. Näitus kannab nime «We» ning jääb avatuks 15. jaanuarini.

Soome kunstimuuseumis võib leida üheksa erisugust Brad Pitti tööd. Näiteks on Pitt loonud majakujulise silikoonist struktuuri, mida on relvaga tulistatud. Samuti on näitusel tema 46 sentimeetri kõrgune puukoorest tehtud maja, mida hoiab koos teip. Üheks suuremaks tööks on aga kirstusuurune pronksist karp, millel joonistuvad meeleheitlikult väljapääsu otsivad käed, jalad ja näod.

Näituse avamisel kostis Brad Pitt: «Minu jaoks tähendab kunst endasse vaatamist. Mu kunst sündis vajadusest teha nii-öelda isiklikku inventuuri. Pidin iseendaga jõhkralt aus olema, arvestama kõigi minu pärast haiget saanud inimestega ja hetkedega, kui ma lihtsalt eksisin.»

Väidetavalt hakkas näitleja savi voolima vahetult pärast seda, kui lahutas abielu Angelina Joliega. 2017. aastal olevat Brad Pitt veetnud kuni 15 tundi päevas Houseago Los Angelese stuudios. 

Austraalia laulja Nick Cave seevastu esitleb keraamilisi kujusid, mis ükshaaval kujutavad Saatana eluteed. «Saatan. Elu» on Cave'i esimene märkimisväärne kujutava kunsti teos, mis koosneb 17 erinevast kujust. Nende kõrgus on 15 ja 50 sentimeetri vahel ning iga kuju on Cave'i käsitsi valmistatud ja maalitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles