Naasmine võluplaneedile: vaatajaid hämmastanud 3D-ulmeklassika saabub uuesti kinoekraanidele

Kultuuritoimetus
Copy
Pandora nimel võitlev kangelanna Neytiri (Zoe Saldana) filmis «Avatar».
Pandora nimel võitlev kangelanna Neytiri (Zoe Saldana) filmis «Avatar». Foto: AP Photo/20th Century Fox

23. septembrist naaseb kinoekraanidele James Cameroni 2009. aasta kassahitt «Avatar», mis võitis 3 Oscarit ning tõi ülemaailmselt sisse umbes 2,8 miljardit dollarit. James Cameroni 3D-ulmeklassika saabub kinodesse restaureeritud ja vapustavas 4K suure dünaamilise ulatusega versioonis. 16. detsembrist jookseb kinodes «Avatari» kauaoodatud järg «Avatar: vee olemus».

«Noored filmifännid ei ole saanud võimalust seda filmi kinos näha,» ütles Cameron The New York Timesile antud intervjuus. «Nad võivad arvata, et on seda filmi näinud, aga tegelikult ei ole. Ja ma olin väga üllatunud nähes, kui ilus mu film restaureeritud kujul välja näeb.»

Cameron on enda sõnul teadlik sellest, kui palju on inimeste vaatamisharjumused vahepealsete aastatega muutunud voogedastusplatvormide tõttu. «Maailmas on tarbimine nüüd teistsugune, sest filmidele on kodus kergem ligipääs. Seda suuresti tänu voogedastusteenustele. Samuti on pandeemia jätnud jälje, sest vahepeal pidid inimesed sõna otseses mõttes eluga riskima, et kinos filmi vaadata.»

Cameron leiab, et pärast paari raskemat aastat otsivad inimesed jälle kinoelamusi. «Aegamööda naastakse vanasse rütmi. Jälle on ilmunud suurfilme, mida inimesed tõesti kinos näha tahavad. «Avatar» on sedasorti filmide isa. «Avatar» on täpselt selline film, mida peab kinos vaatama.»

Avatari filmide looja James Cameron.
Avatari filmide looja James Cameron. Foto: REUTERS/Fred Prouser/File photo/Scanpix

James Cameron on pidanud intervjuudes ka esimese «Avatari» kaitseks välja astuma. «Trollid muudkui seletavad, et kedagi ei huvita «Avatar», keegi ei mäleta tegelaste nimesid ja mitte midagi filmi sisust. Kui nad filmi uuesti vaatama vaevuks, siis nad mõtleks: «Okei, vabandust, ma nüüd jään vait!». Ma vingujate pärast ei muretsegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles