Sinu saatus ootab sind, oo inimkonna kaitsja! (1)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kuidas teisiti võikski nimetada vananevaid mehi pikkade habemetega, hirvesarvest sepistatud jooginõudega vööl, kui mitte viikingiteks? FOTO: Mihkel Maripuu
Kuidas teisiti võikski nimetada vananevaid mehi pikkade habemetega, hirvesarvest sepistatud jooginõudega vööl, kui mitte viikingiteks? FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Mõned teavad rääkida, et kõikse parem metal-muusika tuleb Skandinaaviast, täpsemalt muidugi Soomest ja Norrast, aga muidugi ka kahe suure metal’i-maa vahele jäävast Rootsist. On suur metal-muusika maa ka Ameerika, ent alati tundub, et seda mitte seetõttu, et nad raskemuusikat teistest kuidagi paremini teeks, vaid pigem seetõttu, et neil on maailmamuusikas kõige enam mõjujõudu, et miljoni võimaluse maal oma unistused teoks teha.

Kolossaalne tuur «Vikings & Lionhearts», mille raames väisasid teisipäeval Eestit Rootsi viikingi-metal’i ansambel Amon Amarth ja Ameerika uue laine heavy metal’i bänd Machine Head, tõestas, et vahet ei ole, kus on sinu juured, sest mõlemad bändid oskavad saali suurepäraselt üles kütta. Esimene neist skandinaavialikult muinasjutuliselt, teine surmtõsiselt ja minimalistlikult.

Kontserdi esimene soojendaja The Halo Effect kõlab tundmatu nimena, ent kui liikmed ükshaaval läbi käia, on nii mõnigi neist tuntud. Võtkem või laulja Mikael Stanne, kes käis nüüdsama kevadel Eestis, tookord küll hoopis meloodilise death metal’i bändi Dark Tranquility koosseisus. The Halo Effect on ambitsioonikas, ent mitte samavõrd võimas kui Stanne eelnevad kollektiivid (sealhulgas tema ennistine bänd In Flames, mis samuti õige pea novembris Saku suurhalli väisab, või HammerFall, milles Stanne enam tegev pole, ent mis samuti alles hiljaaegu Eestis käis) ja The Halo Effecti järel lavale astunud suurbändid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles