Kas liiga õudne? Netflixi seriaal jutustab ühe hirmuäratavama Ameerika kurjategija saamisloo

Kultuuritoimetus
Copy
Inimsööjast sarimõrvarit Jeffrey Dahmerit kehastab uues minisarjas Evan Peters.
Inimsööjast sarimõrvarit Jeffrey Dahmerit kehastab uues minisarjas Evan Peters. Foto: Netflix

21. septembril ilmus Netflixi kümneosaline miniseriaal «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story», mis jutustab peamiselt 80ndatel aastatel Milwaukee linnas tegutsenud sarimõrvari Jeffrey Dahmeri loo. Sarja üheks produtsendiks ja stsenaristiks on kuuekordne Emmy-võitja Ryan Murphy, kelle varasemate projektide hulka kuuluvad antoloogiasarjad «American Horror Story» ja «American Crime Story».

«Dahmeri» sadistlikku nimiosalist kehastab Evan Peters, kes on pikka aega mänginud ka «American Horror Story's». Lisaks Petersile astuvad sarjas üles tunnustatud näitlejad Richard Jenkins, Molly Ringwald ja Penelope Ann Miller. Intervjuudes on Ryan Murphy ja Evan Peters rõhutanud, et sarja tegemisel järgiti olulist reeglit mitte näidata sündmusi läbi Dahmeri, vaid tema lähedaste ning ohvrite perspektiivist.

Senised arvustused on nimetanud sarja häirivaks ning kiitnud peaosatäitjat Evan Petersit, kes loob inimsööjast ja seksuaalkurjategijast Dahmerist äärmiselt usutava portree.

Dahmerist on varasemalt tehtud mitmeid mängufilme ja dokumentaale. 2002. aastal mängis seda hirmuäratavat roimarit näitleja Jeremy Renner (filmis «Dahmer») ning 2017. aastal tehti Dahmeri kummalistest kooliaastatest kiidetud draama «Mu sõber Dahmer».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles