KALEVI ERILEHT Kuldne Kalev pani end proovile ka Euroopas

Copy
Kuldses Kalevis mängisid ka Euroopa mõistes väga heal tasemel mehed. Näiteks Tiit Sokk (paremal) ja Aivar Kuusmaa, kes siirdusid 1990. aastate alguses Ateena Panathinaikosesse. Sel pildil on Sokk Kreeka legendi Nikos Galisega.
Kuldses Kalevis mängisid ka Euroopa mõistes väga heal tasemel mehed. Näiteks Tiit Sokk (paremal) ja Aivar Kuusmaa, kes siirdusid 1990. aastate alguses Ateena Panathinaikosesse. Sel pildil on Sokk Kreeka legendi Nikos Galisega. Foto: EESTI KORVPALLILIIDU KODULEHEKÜLG

Eesti korvpallikoondis lõhkas 1993. aasta EMil üllatuspommi, alistades esimeses ringis võõrustaja Saksamaa 113:103. Meie peatreeneriks oli Tallinna Kalevi Nõukogude Liidu meistriks tüürinud Jaak Salumets, tosinast Vana Maailma tšempionaadile võetud korvpallurist tervelt kümme – teised kaks olid Toomas Kandimaa ja Erki Kivinukk, kes mängisid 1991. aastal vastavalt Tartu Majas ja Astos – kuulusid Kuldsesse Kalevisse.

Nagu isikkoosseis näitab, oli Euroopa paremuselt kuues koondis sisuliselt Kuldne Kalev. Seda enam, kui arvestada, et Kandimaa sai platsile vaid ühes kohtumises ja Kivinukk kahes.

Võitu tol EMil serblase Svetislav Pešići juhendatava Saksamaa üle ei oodanud keegi. Eriti 3800 Berliini Deutschlandhallele kogunenud pealtvaatajat, kelle jaoks võisid häirekellad tööle hakata avapoolajaga, mille Eesti võitis 49:44.

Tagasi üles