KALEVI ERILEHT ⟩ Kuldse Kalevi liige Kuusmaa õpetas näitlejatele korvpalli ABC-d

Karl Mihkel Eller
Copy
Reimo Sagor (vasakul) ja Aivar Kuusmaa mängufilmi «Kalev» võtetel. Neist esimene kehastas filmis Kuusmaad, teine alustas pea aasta enne võtteperioodi algust näitlejatele korvpallitarkuste jagamist.
Reimo Sagor (vasakul) ja Aivar Kuusmaa mängufilmi «Kalev» võtetel. Neist esimene kehastas filmis Kuusmaad, teine alustas pea aasta enne võtteperioodi algust näitlejatele korvpallitarkuste jagamist. Foto: Allfilm

Kalevi 1991. aasta NSVLi meistritiitli võitmise juures täitis keskset rolli Aivar Kuusmaa, kes on seeläbi ka mängufilmi «Kalev» peategelane. Ühtlasi aitas ta filminäitlejatel korvpalliga sinasõbraks saada ning soovitab seekord pallisaali asemel võtta ette tee kinosaali.

Kuusmaa kõrvu jõudis kaheksa aastat tagasi jutt, et Kalevi tiitliteekonnast planeeritakse vändata mängufilm. «Esimene käsikiri visati prügikasti ja tehti uus,» ütles Kuusmaa ja lisas, et ajaloolistel sündmustel põhineva filmi tegemine polnud kindlasti lihtne ülesanne. «Faktide kokkupanemine on ikkagi stsenaristide ülesanne.»

1991. aastal oli toona 23-aastane Kuusmaa üliheas vormis ja nautis korvpalli. Ta oli Kuldse Kalevi üheks veduriks, 14 aastat hiljem tõmbas ta mängijakarjäärile joone alla. Pärast seda on Kuusmaa pidanud treeneriametit erinevates Eesti tippklubides ja võttis selle rolli sisse ka mängufilmi tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles