KULTUURIS KUUM ⟩ Riho Soonik: pidin ameeriklasele selgitama, miks on WCs poti asemel räpased jalajäljed (4)

Raul Ranne
Copy
Liidu meistriks tulek korvpallis tähendas treener Riho Sooniku sõnul eufooriat: Võita tiitel oma kodusaalis, mis on puupüsti rahvast täis – see oli ikka täielik eufooria ja rahulolu! Puruks kukkunud võidukarikas oli omamoodi lisanüansiks.

 
Liidu meistriks tulek korvpallis tähendas treener Riho Sooniku sõnul eufooriat: Võita tiitel oma kodusaalis, mis on puupüsti rahvast täis – see oli ikka täielik eufooria ja rahulolu! Puruks kukkunud võidukarikas oli omamoodi lisanüansiks.  Foto: Tairo Lutter

Mõni päev enne seda, kui asjaomastele pidulikult värsket mängufilmi «Kalev» esitletakse, on legendaarse korvpallimeeskonna kunagine mänedžer ja treener Riho Soonik tuntavalt ettevaatlik: «Natuke kardan. Mängufilm ikkagi. Ei tea ju, kuidas päriselus toimunut on tõlgendatud,» mõtiskleb ta. Ja küsib siis: «Kuidas Võigemast mind mängis?»

Filmi näinuna saan vastata, et Priit Võigemasti roll pole just suur, aga mängib tabavalt. Täpselt. Ei mingit groteski või karikatuuri. Soonik rahuneb. (Intervjuu toimus enne filmi «Kalev» esilinastumist. - R.R.)

Pean talle siiski tunnistama, et särav põhiroll on ses filmis ikkagi Mait Malmstenil Kalevi karismaatilise peatreeneri Jaak Salumetsa kehastajana. Soonik on filmis taustategija. Nagu oli seda 30 aasta eest Kalevis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles