Kõmuline elulooraamat avab tippkokk Anthony Bourdaini viimaste elupäevade nukruse

Kultuuritoimetus
Copy
Telestaarist tippkokk Anthony Bourdain on võitnud mitu Emmy auhinda.
Telestaarist tippkokk Anthony Bourdain on võitnud mitu Emmy auhinda. Foto: REUTERS/Danny Moloshok/File Photo

11. oktoobril ilmub kirjastuselt Simon & Schuster uus Anthony Bourdaini biograafia, mille autoriks on ajakirjanik Charles Leerhsen. Elulooraamat «Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain» paljastab pained, mis vaevasid telestaarist tippkokka enne enesetapu sooritamist, vahendab Deadline.

Raamatu ilmumist ei ole heaks kiitnud Bourdaini lähedased. Anthony Bourdaini vend Christopher saatis kirjastusele kaks e-maili, kus nimetas raamatut laimavaks ja haavavaks. Kirjastus vastas talle: «Me ei ole nõus, et raamatu sisu on laimav ning plaanime selle avaldada.»

«Ma vihkan oma fänne. Vihkan kuulus olemist. Vihkan oma tööd. Olen üksildane ja elan pidevas ebakindluses,» kirjutas Bourdain enne surma oma abikaasale Ottavia Busia-Bourdainile. Anthony Bourdain hakkas Ottaviast 2016. aastal eraldi elama, kuid sellest hoolimata jäi Ottavia mehe jaoks oluliseks usaldusisikuks.

Bourdaini piinatud hingeseisundit peegeldab ka tema suhtlus tüdruksõbra Asia Argentoga, kellega Bourdain hakkas käima 2016. aastal.

Anthony Bourdain ja Asia Argento 2018. aastal.
Anthony Bourdain ja Asia Argento 2018. aastal. Foto: Angela Weiss / AFP / SCANPIX

Leerhseni raamat vaatleb nende keerukat kaks aastat kestnud suhet, mille käigus tekkisid lahkhelid muu hulgas sellest, et Argento postitas endast sotsiaalmeediasse pilte, kus tantsib prantslasest ajakirjanikuga Roomas asuvas hotellis. Argentot omakorda vaevas, et Bourdain postitas endast fotosid, kus veedab aega oma abikaasa Ottavia ning tütrega.

Nähes pilte, kus Argento tantsib teise mehega, saatis Bourdain Argentole sõnumid: «Minuga on kõik korras. Ma pole kibestunud. Ma pole armukade, et veetsid aega teise mehega. Sa ei kuulu mulle. Oled vaba. Nagu ma ütlesin. Ja lubasin. Ja nii ma mõtlesin. Aga sa olid hooletu. Sa olid ükskõikne mu südame suhtes. Mu elu suhtes.»

Bourdaini ja Argento viimases suhtluses küsis Bourdain: «Kas ma saan midagi teha?» Argento vastas: «Lõpeta mu tüütamine.» 61-aastane tippkokk vastas: «OK,» ja poos ennast samal päeval üles.

Raamat ühtlasi paljastab, et Bourdain maksis 380 000 dollarit muusikule ja näitlejale Jimmy Bennettile, kellega Argentol oli seksuaalsuhe, kui naine oli 37-aastane ja Bennett kõigest 17. Raamatu sõnul soovis Bennett vaikimise eest 3,5 miljonit saada.

Möödunud aastal ilmus Anthony Bourdaini karjäärist palju tähelepanu pälvinud dokumentaalfilm «Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain», mille tegemisest võtsid osa kõik telestaarist tippkoka lähedased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles