David Bowie käsitsi kirjutatud laulusõnad müüdi oksjonil uskumatu summa eest (1)

Kultuuritoimetus
Copy
David Bowie. 1975.
David Bowie. 1975. Foto: Pop/

David Bowie käsitsi kirjutatud laulusõnad tema 1972. aasta laulule «Starman» müüdi oksjonil enam kui 200 000 naela eest, mis on viis korda suurem summa kui laulusõnade hinnanguline müügihind 40 000 naela, vahendab Guardian.

Lugu «Starman» kõlas Bowie viiendal albumil «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars», mis viis muusiku rahvusvahelise roki- ja popstaari staatusesse. 

Käsitsi kirjutatud laulusõnad, mille hind oli oksjoni eel hinnanguliselt kuni 40 000 naela (44 728 eurot), müüdi oksjonil 203 500 naela (227 555 euro) eest. Oksjoni enampakkumise tegi Olivier Varenne, Austraalia Tasmaania vana- ja uue kunsti muuseumi (Mona) kogude direktor.

Laulusõnad, mis müüdi teisipäeval David Bowie ja glam rock'i müügi raames, olid varem välja pandud V&A muuseumi «David Bowie Is» kollektsiooni osana ja kuulusid samale isikule alates 1980. aastatest. A4-lehel on Bowie käsitsi kirjutatud märkmed ja muudatused, sealhulgas parandatud kirjavead ja täiendused.

Paul Fairweather Omega oksjonitest ütles Guardianile, et laulusõnade puhul oli tegemist ajalooliselt suure huviga. «Meil oli selle ajaloolise mälestuseseme vastu peaaegu enneolematu huvi kogu maailmas. Meil oli korraga kasutuses viis telefoniliini, samuti pakkujad võrgus ja toas,» sõnas oksjonimaja esindaja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles