Barbaris tähistatakse reedel Jerry Lee Lewise sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Jerry Lee Lewise 87. sünnipäevale pühendatud kontserdi plakat.
Jerry Lee Lewise 87. sünnipäevale pühendatud kontserdi plakat. Foto: Fengarm

Tallinna rokiklubis Barbar toimub reedel, 30. septembril, Jerry Lee Lewise loomingule pühendatud kontsert. «The Killeri» kingadesse astub üheks õhtuks Eestis elav britt Louie Digman. 

Koos bändiga esitab laulev klahvpillimängija Digman legendi parimaid palasid sama karehäälselt ja -meelselt. Kava on kahes osas ning lisaks tuleb esitlusele teisigi ajastutruusid lugusid.

Nelja grammy omanik, Jerry Lee Lewis peab 29. septembril oma 87. sünnipäeva. Rahvapärase hüüdnimega «The Killer» on ta mänginud end ajalukku ja inimeste südamesse, kui üks esimesi tõelisi rock’n’roll'i mässajaid. Ühtlasi peetakse teda 20. sajandi üheks mõjukaimaks pianistiks.

Juba 1956. aastal Memphises esimesed lood salvestanud artist on oma seitse kümnendit väldanud karjääri jooksul teiste seas välja andnud 30 Billboardi esikümnesse jõudnud lugu ning tüürinud oma loomingulist laeva rock’n’rolli, rockabilly ja kantrimuusika stiilide vahuses meres. Pea kuraditosinat kuldset plaati omava Lewise panus nendesse žanritesse on olnud võimas. Ta on vastu võetud Rock and Roll Hall of Fame’i aastal 1986 ja Country Music Hall of Fame’i aastal 2022.

Üritusest lähemalt Barbari Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles