Võimas ümmargune number! «Müstiline Venemaa» jõuab Vikerraadio eetrisse tuhandendat korda

Kultuuritoimetus
Copy
Vikerraadio kuulajate lemmiksaate «Müstiline Venemaa» autor David Vseviov võidukarikaga.
Vikerraadio kuulajate lemmiksaate «Müstiline Venemaa» autor David Vseviov võidukarikaga. Foto: ERR

Juba 25 aastat igal pühapäeval Vikerraadios kõlanud, korduvalt kuulajate lemmiksaateks valitud «Müstiline Venemaa» jõuab sel pühapäeval 1000. saateni.

Vägeva numbriga saates kõnelevad sarja autor, ajaloolane David Vseviov ning kirjanik ja ajakirjanik Andrei Hvostov Venemaa minevikust ja selle tõlgendamisest ning võimalikest arengustsenaariumitest. 28. septembril koos publikuga salvestatud saade on kaheosaline: esimene osa, 1000. saade on kavas 2. oktoobril ja teine, 1001. saade 9. oktoobril kell 11.20.

Vikerraadio kodulehelt, mobiiliäpist ja Jupiteri lehelt on sarja tänaseks järelkuulatud üle 6,6 miljoni korra. Populaarseim saade räägib Stalini religioonipoliitikast, teisel kohal on NSV Liidu ja Hiina suhted 1958. aastal ning seejärel tulevad saated, mis jutustavad Peterburi söögikohtadest, sealsest meelelahutusest ja bürokraatiast. Suurt huvi on pakkunud ka saated Žukovist, Beria arreteerimisest ja tapmisest ning Stalini viimastest päevadest ja vaimsest tervisest.

ERRi meelelahutusportaalis on võimalik osaleda «Müstilise Venemaa» viktoriinis, mille küsimused koostas David Vseviov saadetes räägitu põhjal. Teadmised saab proovile panna siin.

«Müstiline Venemaa» on eetris pühapäeviti kell 11.20, kordusena kell 21.20. Saatesarja helirežissöör on Maris Tombach. Kuni 2003. aastani oli sarja kaasautor Terje Soots. Kõik saated on järelkuulatavad Vikerraadio kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles