Unustage arvutimängud ja minge õue!

Karmen-Eliise Kiidron
Copy
Seriaali jälgimist soodustab asjaolu, et juba esimeses osas joonistuvad hästi välja tegelaste iseloomuomadused, mis on dünaamilised ja eriilmelised.
Seriaali jälgimist soodustab asjaolu, et juba esimeses osas joonistuvad hästi välja tegelaste iseloomuomadused, mis on dünaamilised ja eriilmelised. Foto: Seriaalikaader

Kas mängida «Fortnite’i» või lahendada müsteeriume? Sellele küsimusele asuvad vastust otsima neli noort 23. septembril Elisa Huubis ekraanile tulnud kogupereseriaalis «Musta kivi saladus». Seriaal pakub vaatajatele nii müstikat, huumorit kui ka natuke õudust, kui lapsed asuvad lahendama salapäraselt haihtunud Mirjami kadumislugu. Suur roll on loos ka maagiliselt mustal kivil.

Kui detektiivibürool M.A.K.E. (lugeda eestikeelse häälduse järgi) parasjagu kliente pole, tuleb ajutiselt leppida esimesega. M.A.K.E. moodustavad Martin, Anni, Kevin ja Eliise, kes suvisel koolivaheajal hilja õhtul metsas kondamise ja büroo staabis vaba aja veetmise suitsukatteks liituvad suvelavastuse «Peeter Paan Eikunagimaal» proovidega, mida veab eest linnapea. Kusjuures tublimatele osatäitjatele on auhinnaks reis Pariisi Disneylandi, nii et põnevad lood hakkavad hargnema nii värskes õhus kui ka kopitanud teatrisaalis.

Lugu ise algab aga 2017. aasta suvel, kui müstilisel kombel läheb kaduma Mirjam, kelle vanaisa on astrofüüsika professor Rudolf Saarla. Tüdruk kaob ajaleheteatise järgi teel vanaisa juurde, kuigi seriaali esimestel minutitel selgub, et ta jõuab sinna küll kohale, kuid edasised sündmused jäävad musta kivi saladuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles