Magus, magus soul: rokikuningas Bruce Springsteen annab välja nostalgilise kaverialbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Bruce Springsteen esinemas 2018. aastal Tony auhindade jagamisel.
Bruce Springsteen esinemas 2018. aastal Tony auhindade jagamisel. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

11. novembril annab rokitäht Bruce Springsteen välja oma 21. stuudioalbumi, mis kannab nime «Only The Strong Survive». 15 loost koosneval plaadil laulab Springsteen nostagilist 60ndate ja 70ndate souliklassikat.

Springsteen avalikustas esimese singlina oma kaveri Frank Wilsoni 1965. aasta laulust «Do I Love You (Indeed I Do)»:

«Ma tahtsin teha sellise albumi, millel ma lihtsalt laulan. Ja kust leidnuks ma selleks paremat materjali, kui mitte 60ndate ja 70ndate Ameerika muusikavaramust? Ammutasin inspiratsiooni Levi Stubbsilt, David Ruffinilt, Jimmy Ruffinilt, Iceman Jerry Butlerilt, Diana Rossilt, Dobie Graylt, Scott Walkerilt ja teiselt,» kommenteeris Springsteen oma mõjutusi. «Üritasin albumil kõlada nende lauljate, aga ka laulukirjutajate vääriliselt. Mu eesmärk oli anda nüüdisaja muusikasõpradele kogeda nende laulude ilu ja rõõmu, nagu sain seda mina noorena kogeda. Loodan, et selle albumi kuulamine pakub sama suurt naudingut, kui mulle pakkus selle tegemine.»

Bruce Springsteeni uue albumi «Only The Strong Survive» kaanekujundus.
Bruce Springsteeni uue albumi «Only The Strong Survive» kaanekujundus. Foto: Columbia Records via AP

Uue albumi produtsendiks on Ron Aniello. Springsteeni eelmine stuudioalbum oli 2020. aasta üliedukas «Letter to You». Muusik suundub koos legendaarse E Street Bandiga 2023. aasta veebruaris uuele tuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles