Võimas rekordipurustaja: kõhe krimilugu pürgis vaadatuimaks sarjaks Netflixi ajaloos

Kultuuritoimetus
Copy
Evan Peters Jeffrey Dahmeri rollis.
Evan Peters Jeffrey Dahmeri rollis. Foto: Sarjakaader

21. septembril Netflixi ilmunud seriaal «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story» leidis avanädalal rohkem vaatajaid, kui ükski teine seriaal Netflixi ajaloos. «Dahmer» edestas isegi ülipopulaarset Lõuna-Korea sarja «Squid Game», mis möödunud aastal fenomenina maailma vallutas.

Ryan Murphy ja Ian Brennani loodud seriaal jutustab lahti kurikuulsa Ameerika sarimõrvari, nekrofiili ja kannibali Jeffrey Dahmeri loo. Dahmerit kehastab sarjas Evan Peters, kelle osatäitmist on nimetatud mõjuvalt hirmuäratavaks.

Paljud pidasid reaalsetest sündmustest lähtuvat «Dahmerit» aga sedavõrd häirivaks ja ekstreemseks, et olid sunnitud vaatamise pooleli jätma. Esimesel nädalal voogedastati «Dahmerit» kokku 196,2 miljonit tundi.

Inimsööjast sarimõrvar Jeffrey Dahmer (Evan Peters) uues vastuolulises minisarjas.
Inimsööjast sarimõrvar Jeffrey Dahmer (Evan Peters) uues vastuolulises minisarjas. Foto: Netflix

17 inimest tapnud Dahmerist on varasemalt tehtud mitmeid mängufilme ja dokumentaale. 2002. aastal mängis seda hirmuäratavat roimarit näitleja Jeremy Renner (filmis «Dahmer») ning 2017. aastal tehti Dahmeri kummalistest kooliaastatest kiidetud draama «Mu sõber Dahmer».

Kümneosaline «Dahmer» hüppab ajas ringi, näidates esimesena seda, kuidas Dahmeri viimane ohver tema korterist põgenema pääses ning politseil Dahmer tabada õnnestus. Järgmistes episoodides pööratakse tähelepanu Dahmeri nooruspõlvele, viimased osad on aga keskendatud inimestele, kelle lähedased Dahmeri pärast kannatama pidid.

Kuigi üksikuid detaile on sarjas muudetud, järgib «Dahmer» 90ndate alguses Ameerikat šokeerinud sarimõrvari lugu võrdlemisi hoolikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles