INTERVJUU ⟩ Jakob Juhkamile tänapäevane turunäituse stiil ei istu

Margus Haav
, reporter
Copy
Multiinstrumentalist ja helilooja Jakob Juhkam on kahtlemata üks parimaid teatriheliloojaid Eestis.  FOTOd: Elmo Riig
Multiinstrumentalist ja helilooja Jakob Juhkam on kahtlemata üks parimaid teatriheliloojaid Eestis. FOTOd: Elmo Riig Foto: Elmo Riig

Helilooja ja muusik Jakob Juhkam võtab Ugala teatri all stuudios kätte basskitarri, millel üks keel puudub. Tegemist on omamoodi reliikviaga – see on just seesama basskitarr, mis kõlas Ugala legendaarses lavastuses «Armastus kolme apelsini vastu».

Juhkam andis pisut üle kuu aja eest välja sooloalbumi «L», mida on üsna üksmeelselt kiitnud kõik Eesti väljaanded. Jakob Juhkam on ka mees, kelle kohta öeldakse viimasel ajal järjest sagedamini, et ta on Eesti parim teatrihelilooja. Ka Ugalas ei ole ta juhuslikult: 8. oktoobril esietendub Ugalas lavastaja Ringo Ramuli ja dramaturg Priit Põldma «Kolm ahvi». See on trupi ühisloominguna sündiv lavastus, kus Terje Penniega kohtuvad äsja Ugalaga liitunud noored näitlejad Margaret Sarv, Alden Kirss ja Jass Kalev Mäe. Jakob Juhkam on tüki helilooja ja muusikaline kujundaja.

Jakob Juhkam (30)

  • Helilooja ja muusik
  • Lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia elektro­akustilise heliloomingu erialal
  • On aastatel 2014-2018 loonud helikujundusi NO99 lavastustele («NO30 Kihnu Jõnn», «NO33 Hüsteeria», «NO36 Unistajad» jpt), filmile «Aasta täis draamat» jpt
  • Andnud välja albumid «L» (2022), «1-1 driving music» (2020), «Ilmavõõras» (2018), «DREAMERS – LES ENFANTS TERRIBLES – UNISTAJAD» (2018), «hh» (2016), «JJB» (2015), «Kodanik S – muusika lavastusele «Savisaar»» (2015), «H» (2013), «T» (2012).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles