Elurikkus ja linnaloodus jõudis maastikuarhitektuuri praktikasse

Remi Kübar
, maastikuarhitektuuri žürii esimees
Copy
Pole igapäevane, et Eestis võetakse terviklikult ette sellise mõõdu ja mõjuga maastikuarhitektuurne projekt nagu Tondiraba looduspark Tallinnas.
Pole igapäevane, et Eestis võetakse terviklikult ette sellise mõõdu ja mõjuga maastikuarhitektuurne projekt nagu Tondiraba looduspark Tallinnas. Foto: Tallinna Teede As

Eesti Maastikuarhitektide Liidu aastapreemiatele esitati 13 tööd. Võrreldes varasemate aastatega oli seda pigem kesiselt, põhjuseid võib otsida nii valimiste vaheaastast, rahvatervise kriisi järellainetustest kui ka globaalse mõjuga sündmustest välismaal. On tunda, et ühiskonna tähelepanu on praegu teisal, ning võib eeldada, et varasemate aastate buum meie väliskeskkonna mõtestamisel ja ehitamisel näitab mõningaid jahenemise märke.

Sellest hoolimata on ka sel aastal kaalukausil mitu silmapaistvat objekti, mis püünele pääsemist väärivad ning juba praegu meie elukeskkonda ja -kvaliteeti parandavad. Valdavalt esitati hindamiseks avaliku ruumiga seotud projekte, mis olid nii oma rõhuasetuselt kui ka suuruselt seinast seina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles