Kõige kurvema ansambli maailmatuuri rõõmus algus

Margus Haav
, reporter
Copy
The Cure esines Riias esimest korda. Tegemist oli nende ainsa kontserdiga Baltimaades, mis ühtlasi avas bändi maailmatuuri. 
The Cure esines Riias esimest korda. Tegemist oli nende ainsa kontserdiga Baltimaades, mis ühtlasi avas bändi maailmatuuri. Foto: Margus Haav

Läti pealinnast neljapäeva õhtul maailmatuuri «Lost World Tour» alustanud legendaarne The Cure pakkus Riga Arenal ligi kolm tundi kestnud lummavat vaatemängu, mängis värvide ja närvidega, keerles depressioonist ekstaasi, tõi maailmaesiettekandele kaks uut pala ning lavanurka tagasi bassisti-klahvimehe Perry Bamonte’i.

Kolm tundi varem. Fännid on varakult kohal. Huvitaval kombel domineerib kaks vanuseklassi. Gootimaalingutega noorem põlvkond, kes pole oma elukaare teise kümnendi piirini veel jõudnud. Mustad mantlid, värvitud silmad, kõrged saapad, silmis äraolev pilk. Tuul mängib mantlihõlmadega. Võib silmata The ­Smithsi T-särki.

Platsis on ka vanem generatsioon. Siis, kui Robert Smith hakkas 1976. aastal Inglismaal Crawleys koos koolikaaslastega tegema punti, mis kandis esialgu nime Easy Cure ja mis õigupoolest ei lootnud kunagi kuulsaks saada, olid nemad juba sündinud. Nad astuvad välja kenadest läikivatest keskklassi autodest ning kannavad kalleid jopesid ja firmakingi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles