KULTUURIS KUUM ⟩ Kultuurikriitik Juhan Rauaga üksipulgi David Lynchist

Kultuuritoimetus
Copy
Kultuurikriitik Juhan Raud
Kultuurikriitik Juhan Raud Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» on külas kultuurikriitik ja David Lynchi talendi austaja Juhan Raud, kellega on muuhulgas jutuks David Lynchi eripärad filmirežissöörina ning tema süžeelised eripärad. Samuti annavad Juhan Raud ja kultuuritoimetuse ajakirjanik Tuuli Põhjakas suunised, kust otsast alustada David Lynchiga tutvumist, kui tema looming seniajani võõraks on jäänud.

David Lynchi nimest, filmidest ja personast on ilmselt igaüks kuulnud. On ta üks Ameerika autorikino erinäolisemaid filmirežissööre, kelle sürreaalsed nägemused mõjuvad kinolinal nii hirmutava, naljaka kui ka traagilisena. 

Kui David Lynch seni ka võõraks on jäänud, siis 13. oktoobrist kuni 22. oktoobrini näeb David Lynchi retrospektiivi Tallinnas, Kinos Sõprus ning Tartus, Elektriteatris.

Sellest, miks Lynchist räägitakse, miks teda vaadatakse ning miks tema filmid on korduvalt osadeks võetud, analüüsitud ning siis jälle kokku pandud ja kuidas David Lynchiga tutvumist alustada ning mida tema filmide puhul tähele panna, ajakirjanik Tuuli Põhjakas ning kultuurikriitik Juhan Raud räägivadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles