KUIDAS SEE JUHTUS? ⟩ Ühes aasta suurimas videomängus laulab Eesti tippkoor

Kultuuritoimetus
Copy
Sarnaselt esimesele mängule toimub ka «A Plague Tale: Requiemi» tegevus 14. sajandi Pariisis.
Sarnaselt esimesele mängule toimub ka «A Plague Tale: Requiemi» tegevus 14. sajandi Pariisis. Foto: Mängukaader

18. oktoobril ilmub uus videomäng «A Plague Tale: Requiem», mille muusika laulis sisse Eesti filharmoonia kammerkoor. Mängu heliloojaks on umbes paarikümnele videomängule muusika teinud Olivier Deriviere, kes on Eesti filharmoonia kammerkoori tegevuse vastu kümme aastat huvi tundnud.

«A Plague Tale: Requiem» on järg 2019. aasta mängule «A Plague Tale: Innocence», mille heliloojaks oli samuti Deriviere. 

«Olivier on selles valdkonnas rahvusvaheliselt väga tunnustatud tegija. Ta on kammerkoori tegemisi jälginud ning oleme aastaid otsinud koostöövõimalusi. Selle mängu puhul sai see teoks, kuna ta kujutas oma muusika esitajana just kammerkoori ette ning kirjutas spetsiaalselt meile. Arvutimängu «A Plague Tale. Requiem» jaoks salvestati Lodewijk van der Ree juhatusel kahe sessiooni jooksul umbes 60 minutit vokaalmuusikat, millele integreeriti juurde instrumentaalpartiid,» ütles kammerkoori juhatuse liige Esper Linnamägi.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor esinemas arvutimängu esitlusel Pariisis.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor esinemas arvutimängu esitlusel Pariisis. Foto: Esper Linnamägi

«Kuigi arvutimängude maailmaga on minu suhe isiklikult nõrk, on see koori jaoks erakordne kogemus teha koostööd selle valdkonna tippudega,» lisab Linnamägi. «Meil oli au esineda ka mängu esitlusel, mis esmakordselt korraldati muusikast lähtuvalt.»

Helirežissöörina osales salvestusel üle veebi Los Angelesest John Kurlander, kes on teinud koostööd ansambliga The Beatles ning osalenud «Sõrmuste isanda» filmitriloogia salvestusprojektides. Eesti poolt oli helirežissöörina kaasatud Siim Mäesalu.

«A Plague Tale: Requiemi» esitleti eile õhtul Pariisis. Sarnaselt esimese mänguga toimub «Requiemi» tegevus lummavas 14. sajandi Pariisis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles