Shortparis esineb pühapäeval Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Пресс-фото

Sel pühapäeval, 16. oktoobril astub Helitehase lavadele Venemaa parimaks kontsertbändiks tituleeritud Shortparis.

Shortparis on viieliikmeline kollektiiv Peterburist, kes lavalaudadel esineb nii vene, inglise kui ka prantsuse keeles. Koos oma karismaatilise esimehe Nikolay Moiagniniga on nad saavutanud enneolematut edu – järjepidev kajastus rahvusvahelises meedias, väljamüüdud kontserdid ning kultuslik fännibaas.

Nende rituastlikud esinemised on üks suur osa sellest – kuigi Shortparis on võimas laval juba oma sisu tõttu, siis see mis lisatahud sinna juurde tulevad kontserdi ajal, muudavad selle millekski rohkemaks. Shortparisi muusikas kohtub irratsionaalne spastilisega, tantsugruuvid hoiavad elu sees ning post-punk ja tumedapoolsema müra varjundid moodustavad midagi uut ja ainulaadsed, omast vaid neile.

Nende muusika on eelkõige tuletatud argielust, peegeldades nende kodulinna nii minevikus kui olevikus. Shortparis ise aga peab ennast jõuks, kes seisab kaasaegsele muusikaskeenele vastu. Kurbuse, viha ja protestimeelsusega üle valatud looming on olnud erakordselt võimekas noore generatsiooni kõnetamises oma kodumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles