Armastusest ja kirest: Sõltumatu Tantsu Lava saalis esietendub paarisuhetest rääkiv tantsulavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Tantsulavastus «... sinule» uurib, milline koht on armastusel ja kirel.
Tantsulavastus «... sinule» uurib, milline koht on armastusel ja kirel. Foto: Mihkel Ernits

Tatjana Romanova ja loomemeeskond toovad Sõltumatu Tantsu Lava saalis välja tantsulavastuse «... sinule», mille esietendus on 18. novembril, järgmised etendused 19., 20., 21. ja 22. novembril. Lavastus uurib paarisuhteid, paarina koos olemist, tundeid, mõtteid ja lahendusi nendele olukordadele, mida leidub meie ühiskonna igas paarisuhtes.

Milline koht on armastusel ja kirel? Kuidas olulistele küsimustele vastuseid leida? Kas meie perekondlikud mured on sarnased? Kui paljud meist on olnud, on praegu või soovivad olla paarisuhtes? Kui paljud meist on armunud, pettunud või püüdnud oma tundeid taasleida? Kui paljud meist on märganud, et elame vaid teise jaoks? Kui paljud meist on otsustanud lahkuda, ennast ohverdada või ootavad vaikselt, et situatsioon ise laheneks? Kuidas teadvustamine ja ümbermõtestamine aitab oma elukvaliteeti parandada? Kui paljud meist on kuulnud: «Kas me võiksime jääda sõpradeks?» Kui paljud meist on mõelnud: «Millal me veel kohtume?» Kui paljud meist on tundnud, et ma põgenen oma murede eest sinu käte vahele ja siis…

«Elu loob ja näitab meile, me peegeldame ja vormistame, elame läbi, elame ära, elame edasi. Mind huvitavad paarisuhete tagamaad ja paarisuhete rollis olevate inimeste raskused, unistused ja meeleolu. Lavastus rõhutab empaatia olulisust, teise kuulamise ja mõistmise oskust,» selgitab lavastuse ideed Tatjana Romanova.

Laval on Tatjana Romanova ja Gert Preegel, kes on ka lavastusele koreograafia loonud, lavastusdramaturg on Laura Kvelstein, kunstnik Eva Orupõld, helilooja Aleksandr Žedeljov, valguskunstnik Anton Andrejuk, visuaalse kujunduse on teinud Eliise Selisaar, lavastuse fotograaf on Juri Seredenko.

Etenduse pikkus on 60 minutit. Esimesele ja viimasele etendusele järgneb arutelu publikuga. Lavastuse toetajad on MTÜ Tantsukunsti Areng ja Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles