KAEVIKUPÕRGU Maailmakuulus sõjaromaan saab uue filmiversiooni (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist «Läänerindel muutuseta».
Kaader filmist «Läänerindel muutuseta». Foto: Filmikaader / Netflix

28. oktoobril ilmub voogedastusplatvormile Netflix maailmakuulsa sõjaromaani «Läänerindel muutuseta» värske ekraniseering, mille režissööriks on Edward Berger. Erich Maria Remarque'i armastatud sõjaromaani põhjal on varemgi filme tehtud, kuid mitte sama suurejoonelisel kujul.

Enne Edward Bergeri filmi, mis esilinastus septembris Toronto filmifestivalil, on Remarque'i romaan töödeldud filmiks 1930. aastal lavastaja Lewis Milestone'i poolt, samuti tehti 1979. aastal CBS'i telefilm, kus lõid kaasa Richard Thomas ning Ernest Borgnine. 1930. aasta versiooni pärjati kahe Oscariga.

Uus ekraniseering võeti üles Prahas ning selles osalevad näitlejad Felix Kammerer, Daniel Brühl, Albrecht Schuch ja Sebastian Hülk. Kuulus näitleja Daniel Brühl on ühtlasi filmi üks produtsente. «Läänerindel muutuseta» esimesed arvustused nimetavad uut ekraniseeringut kummitavaks, raputavaks ning lummavaks. Tegemist on kõige kallima saksa filmiga Netflixi ajaloos.

Remarque'i esialgne romaan ilmus 1929. aastal. Esimese maailmasõja koledusi läbi saksa sõduri Paul Bäumeri silmade näitav teos on kujunenud üheks hinnatumaks sõjaromaaniks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles