Üllatav «Kunksmoor» kudistab kuklas pikalt pärast etenduse lõppu

Tea Raidsalu
Copy
Kellerteatri «Kunksmoor» on äärmiselt tihe, tempokas ning kaasa mõtlema ja tundma kiskuv. Kunksmoor (Liia Kanemägi) ja kapten Trumm (Riho Rosberg). 
Kellerteatri «Kunksmoor» on äärmiselt tihe, tempokas ning kaasa mõtlema ja tundma kiskuv. Kunksmoor (Liia Kanemägi) ja kapten Trumm (Riho Rosberg). Foto: Siim Vahur

Nõukogude aja lapsena kannan lisaks Aino Perviku «Kunksmoori» raamatule mälestustes multifilmi, kus heasüdamlikule nõiakesele andis oma karismaatilise hääle Ita Ever, ja telelavastust, milles peaosas Helgi Sallo, ning olin uue versiooni ootuses põnevil. Kaheksa-aastane kaaslane, kes on sama materjaliga kurssi viidud, ütles enesekindlalt, et siin tuleb kindlasti mingi sootuks teistsugune nõid. Ja nii oligi!

Et Kellerteatri külastus oli esmakordne, lasimegi end teatrimaagiasse kanda juba garderoobis ja kohvikus. Kivimüürid, hämar valgus, omapärased asjakesed siin-seal riiulitel, madal toekas puust uks – jah, tõepoolest olemegi sattunud põnevusteatrisse. Kellerteater pakub tänuväärset võimalust nautida oma etendusi ka veebiülekandena, aga see ei suuda siiski kahjuks korvata päris teatrikogemust.

Haldjameelne Kunksmoor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles