Dramamama ja Jaxy: targad, kes ei torma

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Vennad Ott Jalakas (vasakul) ja Mikk Tammepõld. Üks ansamblist Jaxy, teine ansamblist Dramamama. Plaati on põhjust esitleda mõlemal. 
Vennad Ott Jalakas (vasakul) ja Mikk Tammepõld. Üks ansamblist Jaxy, teine ansamblist Dramamama. Plaati on põhjust esitleda mõlemal. Foto: Sander Ilvest

Kõige paremad lood on ju ikka muinasjutud… need jäävad meelde.

Nii et elasid kord kaks venda. Ühe nimi Mikk Tammepõld ja teise nimi Ott Jalakas. Mikk tuntud eelkõige ansamblitest Brides In Bloom ja Dramamama, Ott ansamblist Jaxy. Ott vanem ja Mikk noorem. Ott hakkas varem bändi tegema, 90ndatel, ja Mikk hiljem, nullindatel. «Ott ja Mikk on vennad ning teineteist muusikaliselt mõjutanud ning Ott ka Mikule esimesed duurid selgeks õpetas,» reklaamitakse Dramamama ja Jaxy plaatide ühiseid esitluskontserte.

Dramamama «Doomsday Tango»

Ise välja antud

Jaxy «The Eve of the End»

Jaxy koostöös Plaadimäega

Plaatide esitluskontserdid toimuvad 21. oktoobril Tallinnas Kinomajas ja 22. oktoobril Tartus Genklubis

Kuna Jaxy pole enam-vähem 20 aastat enam plaati välja andnud, ei pruugi igaüks neid enam mäletadagi, aga kes mäletavad 90ndaid (mälu on muidugi keeruline fenomen), mäletavad ilmselt ka Jaxyt. Kasvõi saatest «Seitse vaprat». Sellel natuke lapsikul, aga hoogsal ajal tegutses üks natuke cool’i, resigneerunud, mõtiskleva ja täiskasvanuliku olekuga pop-bänd, kelle muusika sobis perfektselt kasvõi taksosõitudeks – kõikideks nendeks öisteks linnaliikumisteks mööda neooni ja peegeldusi. Muusika, milles oli stiili ja joont ja mis ei trüginud esile. Saksofon ja selle siluett oli ka Jaxy kõlapildis oluline. Täiskasvanulik ja linnalik pill par exellence.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles